Organizační chování : teorie a praxe lidského jednání v organizacích - Králová, Tereza, 1978- (Grada, 2026)
Proč se kolegové, týmy i celé organizace chovají tak, jak se chovají? Tato kniha srozumitelně propojuje znalosti psychologie a sociologie s praxí fungování lidí v organizacích a jejich vedením. Teoretické poznatky jsou doplněny reálnými příklady z firem (zejména Česká spořitelna, dále pak Google, Lego či Enron) a nástroji pro každodenní praxi. V knize se dozvíte, jak osobnost, vztahy a firemní prostředí ovlivňují každodenní dění v organizaci, propojíte si tyto poznatky s vlastními zkušenostmi a získáte inspiraci, jak s těmito faktory i se sebou pracovat. Praktický průvodce pro studenty, manažery i všechny, kteří chtějí lépe rozumět sami sobě i světu lidí v organizacích.