Makroekonomické ukazatele : praktické příklady - Titze, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (Praha : VŠE, Nakladatelství Oeconomica, 2026)
Publikace nabízí komplexní a prakticky zaměřený přístup k makroekonomickým ukazatelům, které tvoří základ všech analytických a predikčních dokumentů hodnotících vývoj národního hospodářství. Zaměřuje se na vymezení obsahu a metod výpočtu klíčových ukazatelů prostřednictvím praktických příkladů z oblasti hospodářské výkonnosti, cenového vývoje, trhu práce, vnější ekonomické rovnováhy a veřejných financí. Znalost konstrukce, metody výpočtu a možnosti využití těchto ukazatelů je zásadní pro kritické hodnocení ekonomického vývoje a představuje základ pro další makroekonomickou analýzu a prognózu.
Nad názvem: Vysoká škola ekonomická v Praze, na obálce nad názvem: Národohospodářská fakulta
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Anglické resumé
Keywords: ekonomie; makroekonomie; makroekonomický vývoj; makroekonomická analýza; makroekonomické modely; výpočetní metody; učebnice vysokých škol; economics; macroeconomics; macroeconomic development; macroeconomic analysis; macroeconomic models; computational methods; textbooks (higher)