O křesťanské demokracii - Štefančík, Radoslav, 1976- (Konrad-Adenauer-Stiftung, 2021)
Publikace představuje stručný a systematický výklad ideových základů, historického vývoje a současných podob křesťanskodemokratického politického myšlení. Autoři se věnují hodnotovým východiskům tohoto směru, zejména vztahu mezi křesťanstvím a politikou, principům solidarity, subsidiarity a osobní odpovědnosti i jejich uplatnění v demokratickém systému. Text zasazuje křesťanskou demokracii do širšího kontextu evropského politického vývoje a reflektuje její význam v současné politické praxi.