O křesťanské demokracii - Štefančík, Radoslav, 1976-; Fabičovic, Ján; Pink, Michal, 1976-; Institut pro křesťansko-demokratickou politiku ([Praha] : Konrad-Adenauer-Stiftung, 2021)
Publikace představuje stručný a systematický výklad ideových základů, historického vývoje a současných podob křesťanskodemokratického politického myšlení. Autoři se věnují hodnotovým východiskům tohoto směru, zejména vztahu mezi křesťanstvím a politikou, principům solidarity, subsidiarity a osobní odpovědnosti i jejich uplatnění v demokratickém systému. Text zasazuje křesťanskou demokracii do širšího kontextu evropského politického vývoje a reflektuje její význam v současné politické praxi.
Převážně přeloženo ze slovenštiny?
Obsahuje bibliografii
Keywords: Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová; 20.-21. století; křesťanská demokracie; křesťansko-demokratické strany; Evropa; Česko; informační publikace; 20th-21st centuries; Christian democracy; Christian democratic parties; Europe; Czechia; information publications