Full cost: výzva, nebo hrozba?, aneb, Full cost, nebo flat rate? : sborník příspěvků mezinárodní konference konané pod záštitou ministra školství Petra Fialy 11. října 2012, Brno - Janíček, Ladislav, 1964-; Jarmarová, Lenka, 1981- (Masarykova univerzita, 2012)
Sborník příspěvků z mezinárodní konference se zaměřuje na problematiku uplatňování metodiky Full Cost při financování výzkumu a vývoje na vysokých školách a výzkumných institucích. Jednotlivé příspěvky diskutují principy plných nákladů ve výzkumných projektech, jejich implementaci v prostředí univerzit, dopady na řízení institucí i na financování vědy z národních a evropských zdrojů. Publikace se zabývá také srovnáním modelu Full Cost a Flat Rate, jejich výhodami a riziky, a přináší zkušenosti z praxe, doporučení pro ekonomické řízení výzkumných organizací i širší kontext výzkumné politiky.