Environmentální vzdělávání pro udržitelný rozvoj cestovního ruchu = Environmental education for sustainable tourism development - Šimková, Eva (Pavel Mervart, 2025)
Publikace se zabývá úlohou environmentálního vzdělávání při rozvoji udržitelného cestovního ruchu. Autorka vysvětluje teoretická východiska environmentální výchovy a její význam pro formování odpovědného přístupu k životnímu prostředí v oblasti turismu. Pozornost je věnována principům udržitelného rozvoje, vztahu cestovního ruchu a ochrany přírody i možnostem vzdělávání různých cílových skupin v této oblasti. Součástí knihy jsou také modely a příklady aplikace environmentálního vzdělávání v praxi cestovního ruchu, doplněné grafickými znázorněními.