Environmentální vzdělávání pro udržitelný rozvoj cestovního ruchu = Environmental education for sustainable tourism development - Šimková, Eva; Nakladatelství Pavel Mervart (Červený Kostelec : Pavel Mervart, 2025)
Publikace se zabývá úlohou environmentálního vzdělávání při rozvoji udržitelného cestovního ruchu. Autorka vysvětluje teoretická východiska environmentální výchovy a její význam pro formování odpovědného přístupu k životnímu prostředí v oblasti turismu. Pozornost je věnována principům udržitelného rozvoje, vztahu cestovního ruchu a ochrany přírody i možnostem vzdělávání různých cílových skupin v této oblasti. Součástí knihy jsou také modely a příklady aplikace environmentálního vzdělávání v praxi cestovního ruchu, doplněné grafickými znázorněními.
Terminologický slovník
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Souběžný anglický text
Anglické resumé
Keywords: environmentální výchova a vzdělávání; environmentální odpovědnost; udržitelný cestovní ruch; udržitelný rozvoj; monografie; environmental education; environmental responsibility; sustainable tourism; sustainable development; monographs