Čína : probuzení přišlo - Rod, Zdeněk, 1996- (Kniha Zlin, 2026)
Čína je země s tisíciletou historií, fascinující kulturou a ambicemi, které přetvářejí pravidla globální hry. Její rostoucí vliv, politická strategie i technologická expanze vyvolávají po celém světě zájem, respekt i obavy. Co ale skutečně víme o logice, která řídí čínské kroky na geopolitické šachovnici? Tato publikace přináší srozumitelný vhled do komplexního fenoménu Číny – od císařských dynastií přes Maovu revoluci až po současnou politiku Si Ťin-pchinga a on-line platformy jako TikTok či Temu.