Čína : probuzení přišlo - Rod, Zdeněk, 1996-; Plundrich, Miroslav; Romancov, Alexandr; Jarkovský, Michael; Růžička, Martin; Turcsányi, Richard; Nakladatelství Kniha Zlin; Albatros Media (firma) (Praha : Kniha Zlin, 2026)
Čína je země s tisíciletou historií, fascinující kulturou a ambicemi, které přetvářejí pravidla globální hry. Její rostoucí vliv, politická strategie i technologická expanze vyvolávají po celém světě zájem, respekt i obavy. Co ale skutečně víme o logice, která řídí čínské kroky na geopolitické šachovnici? Tato publikace přináší srozumitelný vhled do komplexního fenoménu Číny – od císařských dynastií přes Maovu revoluci až po současnou politiku Si Ťin-pchinga a on-line platformy jako TikTok či Temu.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: 20.-21. století; velmoci; geopolitika; politika a vláda; zahraniční vztahy; hospodářské vztahy; Čína; kolektivní monografie; 20th-21st centuries; great powers; geopolitics; politics and government; foreign relations; economic relations; China; collective monographs