Teoretická a metodická východiska tvorby moderních strategií regionálního rozvoje a hodnocení účelnosti veřejných projektů (případová studie České republiky) - Viturka, Milan, 1948- (Masarykova univerzita, 2025)
Tato odborná publikace nabízí aktuální pohled na teorii a praxi regionálního rozvoje v České republice. Zaměřuje se na prostorovou dimenzi, organizaci a podporu ekonomického a sociálního rozvoje, a to jak z hlediska regionální politiky, tak výuky regionální ekonomie a správy jako samostatného oboru. Výsledky výzkumu jsou využitelné i v oblasti projektového managementu na ekonomicky zaměřených vysokých školách. Autor představuje přehled vybraných teorií regionálního rozvoje, které navazují na makroekonomické koncepty a rozvíjejí jejich praktickou aplikaci. Úvodní kapitola nabízí stručné komentáře k teoretickým východiskům a k problematice přípravy a realizace projektů v oblasti regionálního rozvoje.