Teoretická a metodická východiska tvorby moderních strategií regionálního rozvoje a hodnocení účelnosti veřejných projektů (případová studie České republiky) - Viturka, Milan, 1948-; Pařil, Vilém, 1983-; Vystoupil, Jiří, 1951-; Halámek, Petr, 1977-; Munipress (nakladatelství) (Brno : Masarykova univerzita, 2025)
Tato odborná publikace nabízí aktuální pohled na teorii a praxi regionálního rozvoje v České republice. Zaměřuje se na prostorovou dimenzi, organizaci a podporu ekonomického a sociálního rozvoje, a to jak z hlediska regionální politiky, tak výuky regionální ekonomie a správy jako samostatného oboru. Výsledky výzkumu jsou využitelné i v oblasti projektového managementu na ekonomicky zaměřených vysokých školách. Autor představuje přehled vybraných teorií regionálního rozvoje, které navazují na makroekonomické koncepty a rozvíjejí jejich praktickou aplikaci. Úvodní kapitola nabízí stručné komentáře k teoretickým východiskům a k problematice přípravy a realizace projektů v oblasti regionálního rozvoje.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: regionální rozvoj; regionální politika; regiony; územní rozvoj; veřejné projekty; veřejné investice; Česko; kolektivní monografie; regional development; regional policy; regions; territorial development; public sector projects; public investments; Czechia; collective monographs