Život a práce s AI : co-inteligence - Mollick, Ethan, 1975-; Vondráček, Martin, 1985-; Grada (nakladatelství) (Praha : Grada, 2026)
Kniha se zabývá vztahem člověka a umělé inteligence v současném pracovním i osobním životě a představuje koncept tzv. „co-inteligence“, tedy spolupráce mezi lidskou a strojovou inteligencí. Autor vysvětluje, jak AI nástroje proměňují způsoby práce, rozhodování i kreativní procesy, a ukazuje, jak je efektivně a zodpovědně využívat. Publikace propojuje technologické, sociální a etické aspekty umělé inteligence a zaměřuje se na její dopady na společnost, organizace i jednotlivce.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: umělá inteligence; společenská transformace; sociální změna; generativní umělá inteligence; populárně-naučné publikace; artificial intelligence; social transformation; social change; generative artificial intelligence; popular works