Vůle vnitřní a vůle projevená právním činem. I - Svoboda, Emil, 1878-1948 (Praha : nákladem vlastním, 1911)
Publikace se zabývá problematikou vztahu mezi vnitřní vůlí jednající osoby a jejím vnějším projevem při právních úkonech. Autor analyzuje teoretické základy právního jednání a rozebírá, jakým způsobem se skutečná vůle subjektu promítá do právně relevantního projevu vůle. Text se věnuje také případům nesouladu mezi vnitřní vůlí a jejím projevem a jejich právním důsledkům v oblasti soukromého práva. Studie představuje systematický výklad jedné ze základních otázek právní teorie a přispívá k pochopení principů platnosti a interpretace právních úkonů.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: teorie práva; právní jednání; právní skutečnosti; vůle; studie; theory of law; legal proceedings; legal facts; will; studies