Umění 20. století. I.díl, Malířství - Ruhrberg, Karl, 1924-2006 (Nakladatelství Slovart, 2004)
Jednotlivé kapitoly prvního dílu jsou věnovány vývoji malířství 20. století, malířství sochařů a tvůrců objektů a malířství v éře medií. . Neméně významnou součástí knihy je slovník umělců.