Umění 20. století. I.díl, Malířství - Ruhrberg, Karl, 1924-2006; Schneckenburger, Manfred, 1938-2019; Frickeová, Christiane; Honnef, Klaus, 1939-; Walther, Ingo F., 1940-2007; Pscheidtová, Blanka, 1953-; Schwippel, Jindřich, 1935-2019; Nakladatelství Slovart ([Praha] : Nakladatelství Slovart, 2004)
Jednotlivé kapitoly prvního dílu jsou věnovány vývoji malířství 20. století, malířství sochařů a tvůrců objektů a malířství v éře medií. . Neméně významnou součástí knihy je slovník umělců.
Přeloženo z němčiny
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Slovník umělců na straně 681-831
V publikaci uvedeno logo nakladatelství Taschen
Na titulním listu chybně uvedeno též nakladatelství Taschen - nejedná se o koedici
Keywords: 20. století; moderní umění; výtvarné umění; dějiny umění; výtvarní umělci; přehledy; obrazové publikace; biografické slovníky; 20th century; modern art; art; history of art; artists; surveys; pictorial works; biographical dictionaries