Tajemný Zarathustra : biografie Friedricha Nietzscheho - Köhler, Joachim, 1952-; Fialová, Ingeborg, 1961-; Fischer, Otokar, 1883-1938; Votobia (nakladatelství) (V Olomouci : Votobia, 1995)
Kniha představuje psychoanalyticky pojatý životopis Friedricha Nietzscheho, v němž Joachim Köhler zkoumá filozofův osobní život, jeho vnitřní rozpory a psychologické kořeny myšlenek, které formovaly jeho dílo. Kniha přibližuje Nietzscheho jako mimořádně citlivou, složitou a osamělou osobnost, jejíž duševní vývoj zásadně ovlivnil vznik jeho filozofie.
Přeloženo z němčiny
Toto zkrácené vydání je publikováno se souhlasem autora
Keywords: Nietzsche, Friedrich, -- 1844-1900; 19. století; filozofové; německá filozofie; Německo; biografie; 19th century; philosophers; German philosophy; Germany; biography