Kultura renesance v Itálii - Burckhardt, Jacob Christoph, 1818-1897 (Rybka Publishers, 2013)
Klasické dílo kulturní historie přináší hlubokou analýzu společnosti, politiky a umění italské renesance. Autor zkoumá proměny myšlení, vznik moderní individuality, rozvoj humanismu i vztah mezi kulturou, státem a náboženstvím v období přechodu od středověku k novověku. Publikace nabízí komplexní pohled na renesanční civilizaci v Itálii a její zásadní význam pro formování evropské kultury.