Kultura renesance v Itálii - Burckhardt, Jacob Christoph, 1818-1897; Čadský, Vladimír; Kopp, Robert, 1939-; Barton, David, 1949-2024; Rybka Publishers (nakladatelství) (V Praze : Rybka Publishers, 2013)
Klasické dílo kulturní historie přináší hlubokou analýzu společnosti, politiky a umění italské renesance. Autor zkoumá proměny myšlení, vznik moderní individuality, rozvoj humanismu i vztah mezi kulturou, státem a náboženstvím v období přechodu od středověku k novověku. Publikace nabízí komplexní pohled na renesanční civilizaci v Itálii a její zásadní význam pro formování evropské kultury.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: 13.-16. století; renesance; dějiny civilizace; kulturní dějiny; humanismus; Itálie; monografie; prameny; 13th-16th centuries; renaissance; history of civilization; cultural history; humanism; Italy; monographs; sources