Ekonomické základy práva - Blažek, Jiří, 1947-2024; Janovec, Michal, 1982-; Pařízková, Ivana, 1963-; Schweigl, Johan, 1981-; Tomášková, Eva, 1978-; Wolters Kluwer Česká republika (firma) (Praha : Wolters Kluwer, 2026)
Učebnice Ekonomické základy práva je skvělým propojením základních informací z oblasti práva a ekonomie. Už v úvodu je vysvětlen dlouhodobý vztah, který mezi oběma odvětvími panuje a zároveň důležitost, proč by studenti těchto oborů měli ovládat aspoň základy oboru druhého. Kromě obecných informací o vztahu ekonomie a práva zde čtenáři najdou i kapitoly o jednotlivých formách ekonomicky činných subjektů, kapitolu věnující se účetnímu pohledu a auditu, financování a úroku (kdy by tato kapitola mohla sloužit i jako základ pro správné/odpovědné finanční chování), kapitolu vysvětlující daně, management a marketing, pracovně právní problematiku a na závěr kapitolu o ukončení činnosti, insolvenci a likvidaci. Kniha je zpracovaná velmi přehledně a věcně. Autoři (odborníci na jednotlivá témata) počítali s tím, že bude kniha sloužit především jako učebnice, díky které čtenáři pochopí úplné základy, vztahy mezi jednotlivými odvětvími a jejich propojení.
"Právní stav publikace je k 31.12.2025"—Rub titulní stránky
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: právo a ekonomie; Česko; učebnice vysokých škol; law and economics; Czechia; textbooks (higher)