Práce na hovno - Graeber, David, 1961-2020 (Malvern, 2025)
Kniha antropologa Davida Graebera zkoumá fenomén tzv. „zbytečných zaměstnání“, tedy pracovních pozic, které podle autora postrádají skutečný společenský smysl. Na základě výpovědí zaměstnanců i širší společenské analýzy ukazuje, jak moderní ekonomika a byrokratické struktury vytvářejí práci, jež lidem nepřináší uspokojení a společnosti jen omezený užitek. Publikace přináší kritický pohled na povahu práce, zaměstnanosti a hodnot v současném kapitalismu.