Práce na hovno - Graeber, David, 1961-2020; Šír, David; Malvern (nakladatelství) ([Praha] : Malvern, 2025)
Kniha antropologa Davida Graebera zkoumá fenomén tzv. „zbytečných zaměstnání“, tedy pracovních pozic, které podle autora postrádají skutečný společenský smysl. Na základě výpovědí zaměstnanců i širší společenské analýzy ukazuje, jak moderní ekonomika a byrokratické struktury vytvářejí práci, jež lidem nepřináší uspokojení a společnosti jen omezený užitek. Publikace přináší kritický pohled na povahu práce, zaměstnanosti a hodnot v současném kapitalismu.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: práce; pracovní podmínky; pracovní spokojenost; sociální antropologie; sociální psychologie; smysl práce; monografie; labor; working conditions; job satisfaction; social anthropology; social psychology; monographs