Klamy a manipulace napříč staletími - Kolomazník, Tomáš; Rod, Zdeněk, 1996-; Nakladatelství Kniha Zlin (Praha : Kniha Zlin, 2026)
V době, kdy se pravda stává relativním pojmem, je nezbytné pochopit, jak lidé od nepaměti ovlivňují myšlení druhých – od šíření pradávných mýtů až po algoritmy dnešních sociálních sítí. Manipulace je totiž nástrojem, který se jen přizpůsobuje novým médiím a technologiím. Poznejte s publikací expertů v oblasti bezpečnostní politiky, jak se techniky ovlivňování proměňovaly napříč staletími, jaké strategie formují veřejné mínění a jak rozpoznat, kdy se s informacemi nakládá jako se zbraní.
Čárový kód na zadní straně obálky přelepen samolepkou se správným ISBN
Obsahuje bibliografii
Keywords: dezinformace; manipulace (psychologie); komunikace (sdělování); mezinárodní vztahy; informační operace; populárně-naučné publikace; disinformation; manipulation (psychology); human communication; international relations; popular works