Současná buržoazní filozofie - Bogomolov, Aleksej Sergejevič, 1927-1983; Mel'vil', Jurij Konstantinovič; Narskij, Igor‘ Sergejevič, 1920-1993 (Členská knižnice (Svoboda), 1978)
Publikace představuje souhrnný přehled hlavních směrů a představitelů západní filozofie 20. století z perspektivy marxisticko-leninské kritiky. Kolektiv autorů analyzuje klíčové filozofické proudy, jako jsou existencialismus, pozitivismus, pragmatismus či fenomenologie, a zaměřuje se na jejich ideové základy, společenské souvislosti i rozpory. Kniha usiluje o systematické zhodnocení „buržoazního“ myšlení a jeho vlivu na soudobou společnost, přičemž zdůrazňuje ideologickou konfrontaci se socialistickou filozofií.