Filozofia prirodzeného jazyka : štúdie, prednášky, eseje - Wisdom, John, 1904-1993; Grice, H. P. (H. Paul), 1913-1988; Hampshire, Stuart, 1914-2004; Strawson, P. F., 1919-2006; Geach, P. T. (Peter Thomas), 1916-2013; Searle, John R., 1932-; Black, Max, 1909-1988; Urmson, J. O., 1915-2012; Linsky, Leonard, 1922-2012; Passmore, John Arthur, 1914-2004; Ryle, Gilbert, 1900-1976; Austin, J. L. (John Langshaw), 1911-1960; et al. (Bratislava : Archa, 1992)
Sborník přináší výběr studií, přednášek a esejů významných představitelů analytické filozofie, zaměřených na problematiku přirozeného jazyka. Texty autorů zkoumají vztah mezi jazykem, významem, myšlením a každodenním užíváním řeči. Publikace zároveň představuje klíčové otázky filozofie jazyka 20. století a doplňuje je úvodní studií a terminologickým slovníkem, které usnadňují orientaci v tématu.
Přeloženo z angličtiny?
Terminologický slovník
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: filozofie jazyka; filozofie; filozofie přirozeného jazyka; sborníky; antologie; philosophy of language; philosophy; anthology