Komorebi: Interdisciplinární perspektivy embodimentu a expresivních terapií - Růžička, Michal; Dominik Polínek Martin; kol. Sitařová Pavlína a (Univerzita Palackého v Olomouci, 2026)
Monografie je především metodologií, která seznamuje (nejen) speciální pedagogy a další terapeuty (interventy) s inovativními terapeutickými přístupy využitelnými ve speciálněpedagogické intervenci a terapii. Jedná se především o japonský systém komorebi a práci s tělem vycházející mimo jiné z metod plasticko-kognitivního stylu pohybu. Zaměřujeme se především na klienty s problémovým chováním, které vychází z jejich jinakosti.
Keywords: Mindfulness