Peníze v moderní kultuře a jiné eseje / Georg Simmel ; z německých originálů přeložil Otokar Vochoč ; doslov a životopis autora napsal a bibliografie sestavil Miloslav Petrusek - Simmel, Georg, 1858-1918; Vochoč, Otakar, 1933-; Petrusek, Miloslav, 1936-2012; Univerzita Karlova; Nakladatelství Karolinum (Praha : Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2026)
Peníze v moderní kultuře a jiné eseje Esejistickou formou psané úvahy o módě, cizinci, nepřátelství, studu, diskrétnosti, o roli peněz a konfliktu v moderní kultuře poskytují prostřednictvím neobvyklého pohledu na jevy každodenního života osobitý obraz moderní společnosti.
Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
Keywords: 20. století; sociologie kultury; člověk a společnost; postmodernismus; hodnotová orientace; sociální psychologie; eseje; 20th century; sociology of culture; man and society; postmodernism; value orientation; social psychology; essays