Podnikatel versus kapitál - kapitál versus podnikatel : dvě tváře jednoho vztahu ve střední Evropě 19. a 20. století - Hořejš, Miloš, 1976-; Kubů, Eduard, 1951-; Štolleová, Barbora, 1976- (Univerzita Karlova, Nakladatelství Karolinum : Národní technické muzeum, 2026)
Publikace analyzuje vztah mezi podnikateli a kapitálem ve střední Evropě v průběhu 19. a 20. století. Zaměřuje se na historický vývoj podnikání, způsoby financování podniků a proměny ekonomického prostředí, přičemž ukazuje vzájemnou provázanost a dynamiku mezi podnikatelskými aktivitami a kapitálovými zdroji.