Podnikatel versus kapitál - kapitál versus podnikatel : dvě tváře jednoho vztahu ve střední Evropě 19. a 20. století - Hořejš, Miloš, 1976-; Kubů, Eduard, 1951-; Štolleová, Barbora, 1976-; Nakladatelství Karolinum; Univerzita Karlova; Národní technické muzeum (Praha, Česko) (Praha : Univerzita Karlova, Nakladatelství Karolinum : Národní technické muzeum, 2026)
Publikace analyzuje vztah mezi podnikateli a kapitálem ve střední Evropě v průběhu 19. a 20. století. Zaměřuje se na historický vývoj podnikání, způsoby financování podniků a proměny ekonomického prostředí, přičemž ukazuje vzájemnou provázanost a dynamiku mezi podnikatelskými aktivitami a kapitálovými zdroji.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstříky
České a anglické resumé
Keywords: 19.-20. století; podnikání; hospodářské dějiny; financování podniku; akumulace kapitálu; peněžnictví; finanční instituce; Česko; Evropa střední; kolektivní monografie; 19th-20th centuries; business; economic history; enterprise financing; capital accumulation; banking industry; financial institutions; Czechia; Europe, Central; collective monographs