Vliv globalizace a mezinárodních trendů na práci z domu v Česku - Kazymyrko, Kateryna (2026)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem globalizace a mezinárodních trendů na práci z domu v České republice. Cílem práce je analyzovat, jak se tyto trendy promítají do českého pracovního prostředí, zejména z hlediska organizace práce, využívání digitálních nástrojů a preferencí zaměstnanců. Výzkum se zaměřuje na využívání práce na dálku mezi zaměstnanci české společnosti. Součástí výzkumu je také zkoumání výhod a nevýhod práce na dálku, jejího vlivu na work-life balance a firemní kulturu, a v neposlední řadě i vnímání rozdílů mezi přístupem k práci na dálku v Česku a v zahraničí. Závěr práce shrnuje hlavní zjištění výzkumu a jejich vztah k mezinárodním trendům v oblasti práce na dálku.