Jiří Stříbrný : portrét politického demagoga a zakladatele nemravného tisku - Červinka, Jan V., 1896-1956 (Praha : nákladem vlastním, 1930)
Publikace představuje kritickou a polemickou studii zaměřenou na osobnost Jiřího Stříbrného. Autor analyzuje jeho politické působení, rétorické strategie a vliv na veřejné mínění. Vykresluje jej jako příklad demagogického jednání v meziválečné politice. Součástí textu je i kritika dobového tisku, který je podle autora spojen s šířením neetických a manipulativních obsahů. Publikace odráží politické napětí a ideologické střety v období první republiky v Československu a nabízí dobový pohled na roli médií a politické kultury.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: Stříbrný, Jiří, -- 1880-1955; 1918-1938; politici; nakladatelé a vydavatelé; kritika politiky; politické aféry; vliv médií; politická kultura; Československo; kritiky; politicians; publishers and publishing; political critics; political scandals; media influence; political culture; Czechoslovakia; criticisms