Fundamentální analýza akcie společnosti Caterpillar Inc. - Veverka, Tomáš; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na ohodnocení akcií společnosti Caterpillar Inc. pomocí fundamentální analýzy, která je rozdělena na globální, odvětvovou a firemní úroveň. V rámci práce jsou analyzovány vybrané makroekonomické ukazatele, charakteristiky daného odvětví i finanční situace samotné společnosti. Na základě těchto poznatků je následně stanovena vnitřní hodnota akcie s využitím vybraných ohodnocovacích modelů. Získaná vnitřní hodnota je poté porovnána s aktuální tržní cenou, aby bylo možné posoudit, zda je akcie nadhodnocená, podhodnocená, nebo se obchoduje na úrovni své fundamentální hodnoty.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses