Zhodnocení platforem a aplikací pro duševní zdraví a wellbeing zaměstnanců - Valečková, Kateřina (2026)
Diplomová práce zaměřuje pozornost na platformy a aplikace pro podporu duševního zdraví a wellbeingu zaměstnanců. Cílem práce je zhodnotit a identifikovat klíčové faktory ovlivňující jejich adopci a efektivitu a formulovat doporučení pro poskytovatele platforem a organizace, které je využívají. Teoretická část práce se věnuje duševnímu zdraví a wellbeingu v organizacích z různých pohledů i vývoji tématu v čase a jeho významu pro organizace. Zároveň se dotýká digitálních řešení v dané oblasti a s nimi souvisejících příležitostí, bariér a autory formulovaných doporučení. V praktické části se práce zaměřuje na porovnání vybraných českých a zahraničních platforem, zpracování poznatků z realizovaných rozhovorů a formulaci výše přiblížených doporučení.