Porovnání společností Education First a CAS Trips z pohledu udržitelnosti - Peerová, Nika (2026)
Tato bakalářská práce porovnává přístupy společností Education First (EF) a CAS Trips k udržitelnosti. Hlavním cílem je zjistit jak se liší strategie udržitelnosti obou společností a jaké klíčové rozdíly lze identifikovat v prioritizaci Cílů udržitelného rozvoje (SDG) v těchto strategiích. Práce na toto odpovídá pomocí kvalitativní komparace sekundárních dat z veřejně dostupných reportů a webových stránek, které jsou doplněny o primární data získaná polostrukturovaným rozhovorem s ředitelem pro marketing a udržitelnost společnosti CAS Trips. Výzkum odhalil, že zatímco globální lídr EF využívá strategii shora, která se zaměřuje na certifikaci infrastruktury, technologické inovace a masivní projekty, menší společnost CAS Trips uplatňuje strategii zdola a dává přednost vysoké transparentnosti a začlenění udržitelnosti přímo do vzdělávacího procesu studentů. Na základě zjištěných slabých stránek ze SWOT analýzy, práce navrhuje pro CAS Trips konkrétní doporučení v podobě digitalizace správy dodavatelského řetězce, zavedení systému pro měření společenského dopadu v jednotlivých destinacích a vytvoření interaktivní vzdělávací platformy, která bude sloužit jako prevence greenwashingu.