Využití cloudových technologií v podnikání - Štěrba, Matěj (2026)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zabezpečení moderních cloudových prostředí v mezinárodním obchodě. První část analyzuje technická, strategická a ekonomická rizika spojená se těmito moderními prostředími. Druhá část představuje, jak moderní technologie CNAPP dokáže tato rizika řešit. Třetí část řeší pratický a aktuální problém v cloudové bezpečnosti - obtížnost srovnání jednotlivých CNAPP platforem. Tato část objektivně měří jejich ekonomické přínosy. Práce poskytuje vodítko pro mezinárodní podniky při výběru optimální CNAPP platformy, která zvýší zabezpečení jejich cloudových prostředí a jejich konkurenceschopnost na trhu.