Faktory ovlivňující využívání Electronic Health Records systému z pohledu pacientů - Havlíčková, Ella (2026)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, které konstrukty modelu UTAUT2 mají statisticky významný vliv na záměr českých pacientů využívat systémy elektronických zdravotních záznamů (Electronic Health Records, EHR), a analyzovat, zdali se tento záměr liší dle pohlaví. K analýze dat byla využita lineární regrese a dvouvýběrový t-test. Výsledky ukázaly, že statisticky významný vliv na záměr pacientů využívat EHR mají konstrukty vnímaná užitečnost, cenová hodnota a zvyk. Bylo zjištěno, že neexistuje statisticky významný rozdíl v záměru využívat EHR mezi ženami a muži. Práce rovněž zahrnuje diskuzi nad výzkumnými omezeními a nastiňuje další možnosti výzkumu.