Účetní a daňové aspekty časového rozlišení a dohadných položek - Dvořáčková, Karolína; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Diplomová práce se zabývá účetními a daňovými aspekty časového rozlišení a dohadných položek. Zaměřuje se na jejich vymezení v českých účetních a daňových předpisech, na vzájemné odlišení těchto nástrojů a na jejich správnou aplikaci v účetní praxi. Součástí práce je také analýza vybraných rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, která se týkají sporů v oblasti časového rozlišení a dohadných položek. Na základě rozboru právní úpravy a judikatury práce formuluje závěry a praktická východiska pro správné účetní a daňové posouzení těchto účetních nástrojů.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses