Učebnice matematiky pro posluchače VŠE - Horský, Zdeněk, 1926- (Řada teoretické literatury, 1968)
První část obsahuje výklad o logice, množinách a reálných číslech, druhá o lineární algebře, třetí o matematické analýze. Základní text doplňují příklady a poznámky. Získané znalosti mohou být jednak aplikovány v ekonometrice, statistice a případně i v úsekových ekonomikách, jednak tvoří ucelený základ k dalšímu studiu aplikace schopných částí.