Učebnice matematiky pro posluchače VŠE - Horský, Zdeněk, 1926-; Státní nakladatelství technické literatury; ALFA, Vydavatel'stvo technickej a ekonomickej literatúry (Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury ; Bratislava : Nakladateľstvo Alfa, n.p., 1968)
První část obsahuje výklad o logice, množinách a reálných číslech, druhá o lineární algebře, třetí o matematické analýze. Základní text doplňují příklady a poznámky. Získané znalosti mohou být jednak aplikovány v ekonometrice, statistice a případně i v úsekových ekonomikách, jednak tvoří ucelený základ k dalšímu studiu aplikace schopných částí.
Obsahuje rejstřík
Publikace je určena posluchačům a absolventům ekonomických fakult; užitečná však bude i pracovníkům v ekonomice se vzděláním středoškolským
Keywords: matematika; lineární algebra; matematická analýza; učebnice vysokých škol; mathematics; linear algebra; mathematical analysis; textbooks (higher)