Úvahy a stati o agrární modernizaci v českých zemích : in memoriam hospodářského historika Jaroslava Pátka - Balcarová, Jitka; Kubů, Eduard, 1951-; Šouša, Jiří, 1952- (Národní zemědělské muzeum, 2015)
Publikace se věnuje vývoji českého zemědělství 19. a 20. století, problematice technické a technologické modernizace zemědělské práce. Vychází ze studií významné osobnosti českých hospodářských dějin Jaroslava Pátka.