Úvahy a stati o agrární modernizaci v českých zemích : in memoriam hospodářského historika Jaroslava Pátka - Balcarová, Jitka; Kubů, Eduard, 1951-; Šouša, Jiří, 1952-; Národní zemědělské muzeum (Praha, Česko) (Praha : Národní zemědělské muzeum, 2015)
Publikace se věnuje vývoji českého zemědělství 19. a 20. století, problematice technické a technologické modernizace zemědělské práce. Vychází ze studií významné osobnosti českých hospodářských dějin Jaroslava Pátka.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Částečně souběžný anglický text, české a anglické resumé
Keywords: Pátek, Jaroslav, -- 1934-2003; 19.-20. století; zemědělství; dějiny zemědělství; zemědělské stroje; zemědělská technika; Česko; úvahy; stati; 19th-20th centuries; agriculture; history of agriculture; agricultural machines; agricultural technology; Czechia; essays; writings