Problémy charakteristických hodnot s technickými aplikacemi - Collatz, Lothar, 1910-1990; Navrátil, Jan; Hudec, Josef; Státní nakladatelství technické literatury (Praha : Státní nakladatelství technické literatury, 1965)
Publikace řeší problémy stability a kmitání konstrukcí. Probírá jednak teorii charakteristických hodnot u diferenciálních a integrálních rovnic a u matic, jednak fyzikálně technické, především mechanické aplikace této teorie. Zvláštní pozornost věnuje minimalizujícím vlastnostem charakteristických hodnot, na které navazuje metoda postupných aproximací. Řešené příklady a grafy usnadňují výklad.
Přeloženo z němčiny
Obsahuje bibliografické odkazy
Publikace je určena inženýrům, zejména strojním a stavebním, pracovníkům ve výzkumu a posluchačům vysokých škol technického směru
Keywords: aplikovaná matematika; technická mechanika; teorie aproximací; diferenciální rovnice; charakteristické hodnoty; učebnice; applied mathematics; technical mechanics; approximation theory; differential equations; textbooks