Velké ekonomické dějiny : stručná verze - Leigh, Andrew, 1972-; Holčák, Petr; Dokořán (nakladatelství) (Praha : Dokořán, 2026)
Tato krátká kniha vypráví velký příběh, který se vine napříč staletími a kontinenty. Příběh o tom, jak se vyvíjela ekonomika od pravěku až po současnost a formovala světové dějiny. Autor odhaluje skryté ekonomické síly stojící za válkami, inovacemi a sociálními transformacemi. Je to ale i příběh vědního oboru zvaného ekonomie a některých klíčových postav, které jej utvářely. Pokud byste si měli přečíst jen jedinou knihu o ekonomických dějinách, měla by to být tato.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: ekonomie; hospodářské dějiny; populárně-naučné publikace; economics; economic history; popular works