Nepřipravené předání podnikání mezi generacemi - Hanych, Michal, 1990- (V Praze : Michal Hanych, 2025)
Co se stane, když rodinné podnikání přejde na další generaci bez plánu, bez návodu a bez času se připravit? Právník a podnikatel Michal Hanych ve své knize otevřeně popisuje, jak po náhlé smrti otce musel převzít šest firem, složité vztahy mezi společníky i správu rodinného majetku. Z osobních zápisků se stává silný příběh o odpovědnosti, zmatku i hledání nové cesty v chaosu. Kniha spojuje autentické vyprávění s praktickými postřehy o rodinném byznysu, nástupnictví a správě majetku. Ukazuje, že největší zkouškou není právní či daňová stránka, ale schopnost udržet pohromadě lidi, vztahy a smysl toho, co bylo vybudováno. A vyrovnat se sám se sebou. Jak v předávající generaci, tak i v nástupnické. Čtení pro všechny, kdo chtějí, aby jejich podnikání i rodina vydržely předání. Třeba i to nepřipravené.
Keywords: Hanych, Michal, -- 1990-; 20.-21. století; podnikatelé; právníci; rodinné podniky; řízení o dědictví; správa majetku; Česko; příručky